Top 10 filme de vară care te inspiră să călătorești

Vara este anotimpul perfect pentru a explora lumea și a descoperi noi destinații fascinante. Dacă visezi la aventuri și călătorii, dar nu poți pleca într-o vacanță în acest moment, nu te îngrijora! Există o modalitate de a te bucura de frumusețea și exotismul altor locuri chiar din confortul propriei tale case – filmele de călătorie. În acest articol, îți prezintăm un top 10 filme de vară care te vor inspira să îți faci bagajele și să pornești într-o aventură memorabilă.

 1. „Eat Pray Love” (2010) Bazat pe romanul cu același nume scris de Elizabeth Gilbert, acest film îl are în rolul principal pe Julia Roberts, care interpretează o femeie care pleacă într-o călătorie de redescoperire a sinelui prin Italia, India și Indonezia.
 2. „The Beach” (2000) Regizat de Danny Boyle și avându-l în rolul principal pe Leonardo DiCaprio, acest film explorează aventura unui tânăr care descoperă o insulă paradisiacă secretă în Thailanda și își dă seama că nimic nu este ceea ce pare a fi.
 3. „Into the Wild” (2007) Bazat pe o poveste reală, acest film îl urmărește pe Christopher McCandless, un tânăr care renunță la viața sa confortabilă și pleacă să trăiască în sălbăticie, explorând natura din America de Nord.
 4. „Under the Tuscan Sun” (2003) O dramă romantică care îi are în rolurile principale pe Diane Lane și Sandra Oh, acest film spune povestea unei femei care își cumpără o casă în Toscana, Italia, și începe o nouă viață plină de aventură și descoperire.
 5. „Mamma Mia!” (2008) O comedie muzicală veselă și plină de culoare, filmul îi are în rolurile principale pe Meryl Streep și Pierce Brosnan și urmărește povestea unei mirese care își caută tatăl pe o insulă grecească.
 6. „The Motorcycle Diaries” (2004) Bazat pe jurnalele de călătorie ale lui Ernesto „Che” Guevara, acest film îl urmărește pe tânărul Guevara și pe prietenul său, Alberto Granado, într-o călătorie epică de explorare a Americii Latine.
 7. „Lost in Translation” (2003) O dramă romantică emoționantă regizată de Sofia Coppola, acest film îi are în rolurile principale pe Bill Murray și Scarlett Johansson și spune povestea unei prietenii neașteptate care se naște între doi străini aflați în Tokyo.
 8. „The Secret Life of Walter Mitty” (2013) Un film plin de aventură și imaginație, „The Secret Life of Walter Mitty” îl are în rolul principal pe Ben Stiller, care interpretează un bărbat timid care evadează într-o lume de visare și aventură.
 9. „Amélie” (2001) O comedie romantică franceză plină de farmec și imaginație, filmul spune povestea unei tinere femei din Paris care decide să facă lucruri bune pentru cei din jurul său și să călătorească într-o lume plină de culori și fantezie.
 10. „Before Sunrise” (1995) Prima parte a celebrei trilogii „Before” regizate de Richard Linklater, acest film urmărește întâlnirea întâmplătoare a doi tineri într-o noapte de vară în Viena și aventurile lor în timpul celor câteva ore petrecute împreună.

Indiferent de preferințele tale în materie de călătorii sau filme, acest top 10 îți va oferi o doză sănătoasă de inspirație pentru a visa la viitoarele tale aventuri estivale. Așa că ia-ți o pungă de popcorn, pune un film și lasă-ți imaginația să te poarte în locuri exotice și memorabile din întreaga lume.

 • Add Your Comment